Winnaars Van Gogh fotowedstrijd bekend

Winnaars Van Gogh fotowedstrijd bekend
29 juli 2016 fhrejadeckers
Fotowedstrijd en herdenking Vincent van Gogh 5 - Fhreja Ontwerpbureau Groene Leefomgeving - tuin - kunst

Maandenlang hebben we gewerkt aan het organiseren van de fotowedstrijd en de herdenking van Vincent van Gogh op zijn sterfdag 29 juli. Maar liefst 70 fotografen hebben zich opgegeven om een tuin voor Vincent van Gogh te bevriezen in een fotoserie! Afgelopen vrijdag was het zover; onder het oog van de ontwerpers en deelnemers werden door de jury de winnaars bekend gemaakt waarna Vincent op een persoonlijke wijze is herdacht.

De deelnemende fotografen moesten hun favoriete Festivaltuin zo fotograferen dat de gedachte van de tuin werd getransformeerd naar kunstzinnige foto’s met de thema’s ‘Inspiratie’, ‘Verhaal’ en ‘Kleur’. De winnaars zijn geselecteerd door de deskundige vakjury op het gebied van fotografie en tuin- en landschapsarchitectuur, bestaande uit Paulien Varkevisser, Hans Clauzing, Edwin Santhagens en Henk Dijkman.

Cor Boers heeft met een gecombineerde fotoreeks met in de hoofdrol mijn tuin ‘Vincent Binnenste Buiten’ de derde plaats gehaald. Van iedere deelnemende fotograaf is ook de beste ingezonden foto afgedrukt. Alle foto’s zijn vanaf heden in een prachtige expositie te zien in de Bernardzaal in De Tuinen van Appeltern.

Fotowedstrijd en herdenking Vincent van Gogh 1 - Fhreja Ontwerpbureau Groene Leefomgeving  Fotowedstrijd en herdenking Vincent van Gogh 2 - Fhreja Ontwerpbureau Groene Leefomgeving  Fotowedstrijd en herdenking Vincent van Gogh 3 - Fhreja Ontwerpbureau Groene Leefomgeving

Na het bekijken van de foto’s is Vincent in een sfeervolle setting herdacht en hebben de tuinontwerpers een persoonlijke brief voorgelezen bij hun eigen Festivaltuin. Een brief die als inspiratie heeft gediend, maar ook de wereld van Vincent laat zien zoals hij zijn broer Theo schreef.

Het was een prachtige dag waarop 126 jaar na Vincents overlijden nog zijn aanwezigheid kon worden gevoeld. Dat zijn werk nog lang als inspiratie mag dienen…