Opening Kindcentrum Nicolaas – Oss

Opening Kindcentrum Nicolaas – Oss
30 oktober 2023 fhrejadeckers

Onlangs was de feestelijke opening van Kindcentrum Nicolaas in Oss. Bij het nieuwe gebouw heeft Fhreja het ontwerp van de buitenruimte gemaakt. Een bijzondere locatie met de omvangrijke en karakteristieke tamme kastanje en atlasceder. Als groenmens waren dit natuurlijk cadeautjes om iets moois mee te doen. Rondom de verhoogde stamvoet van de Atlasceder laten we een glijbaan afglijden. Op de hoek van de tamme kastanje was geluidwering nodig, helaas kon de voorgestelde houten wand niet tussen de wortels gemonteerd worden, vandaar dat er gekozen is voor schanskorven in golvende lijnen.

Tijdens kinderparticipatie hebben de leerlingen zelf aan kunnen geven wat ze belangrijk vinden. Voor iedere leeftijdsgroep zijn er speeltoestellen gekozen, maar is er ook vrije speelruimte en ruimte om even te zitten. Daarbij is het naastliggende park een verlengstuk geworden van het schoolterrein. En wat te denken van de daktuin! Tussen het groen kunnen er buitenlessen gegeven worden.

Het kinderdagverblijf heeft binnen het terrein een afgeschermde tuin met een speelveldje, autopaneel om rollenspellen te bevorderen en ruimte om rondjes te rijden.

De ronde vormen die in het gebouw zijn gebruikt als ‘kijkdoosprincipe’ hebben we doorgevoerd in de buitenruimte. Tegelijkertijd symboliseren de cirkels het wereldburgerschap. Zo vormen binnen en buiten één geheel. Laat de kinderen zich nu maar fijn ontwikkelen in deze groene buitenruimte!

Voor meer foto’s zie het portfolio.