Wie is Fhreja

Fhreja Deckers is het gezicht achter ontwerpbureau Fhreja, ze is geboren en getogen in de Bommelerwaard, opgegroeid in de natuur tussen de rivieren. Haar voorliefde voor het buitenleven en haar tomeloze creativiteit zijn al sinds jonge leeftijd aanwezig.

Al ruim 20 jaar verbeeldt ze haar creativiteit in het ontwerpen van tuinen en openbare ruimten en steekt ze energie in het groener, leefbaarder en duurzamer maken van de buitenruimte. Daarnaast heeft ze zich ook ontwikkeld als een creatieve geest in het ontwerpen van meubilair, het vormgeven van interieurs en tuinfotografie.

Fhreja heeft een uitgebreide ervaring in tuin- en landschapsarchitectuur. Ze heeft zowel een praktische, uitvoeringsgerichte kant vanwege haar hoveniersachtergrond, maar ook een theoretische en onderzoekende kant vanwege de gevolgde Universitaire opleiding.

Als een enthousiaste, ambitieuze, creatieve en vriendelijke persoonlijkheid verspreidt Fhreja graag haar praktische en theoretische kennis om de beleving en gezondheid van mensen positief te beïnvloeden.

Na jaren als tuin- en landschapsarchitect bij verschillende ontwerp- en adviesbureaus en ook als hovenier bij verschillende hoveniersbedrijven te hebben gewerkt heeft Fhreja sinds 2014 haar eigen ontwerpbureau waarin ze al haar ideeën en creativiteit tot uiting kan brengen. Met een intuïtief gevoel voor compositie, ruimtelijkheid, kleur en sfeer geeft Fhreja een eigentijdse draai aan de groene leefomgeving.

Fhreja is lid van de NVTL (Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur) en staat ingeschreven in het architectenregister met registratienummer: 3.090101.002

Klik hier voor het curriculum vitae van Fhreja.

Opleiding

2014 – 2015 Het Ontwerp Instituut, Apeldoorn

Onderwijs voor groenprofessionals

Creatief ontwerpen, Communiceren met je opdrachtgever en Het narratief ontwerp

 

2010 – 2012 Atelier Rijksbouwmeester, Den Haag

Beroepservaring – Landschapsarchitectuur

Praktijkgerichte beroepservaringsperiode ter bescherming architectentitel

 

2005 – 2008 Wageningen University & Research centre, Wageningen

Master Landschapsarchitectuur en Planning

Afstudeeronderzoek: Landschapsontwerp voor fysieke en mentale gezondheid

 

2004 – 2005 Internationale Agrarische Hogeschool Larenstein, Velp

Schakeljaar Master Tuin- en landschapsinrichting

Afstudeerverslag: Horzak-Noord, Stadsuitbreiding Oss

 

2001 – 2004 Erasmus Hogeschool Brussel Departement Horteco, Vilvoorde België

Tuin- en Landschapsarchitectuur

Afstudeerwerk: Nationaal park Hoge Kempen België

 

1997 – 2001 Helicon Opleidingen, Nijmegen

MBO Groenvoorziening, Kaderfunctionaris