Project Fhreja opgenomen in Handleiding VHG Het Levende Gebouw

Project Fhreja opgenomen in Handleiding VHG Het Levende Gebouw
20 mei 2019 fhrejadeckers
VHG Handleiding Het Levende Gebouw - Fhreja - Ontwerpbureau Groene Leefomgeving

Het Project Tergooi Ziekenhuis – Blaricum waar Fhreja – Ontwerpbureau Groene Leefomgeving de afdeling geriatrie een groene make-over heeft gegeven is opgenomen als voorbeeldproject in de handleiding ‘Het Levende Gebouw’. Deze handleiding is opgesteld door de VHG; de landelijke Branchevereniging voor ondernemers in het groen.

Het is een handleiding vol inspirerende ideeën voor prettige groene gebouwen. Gebouwen die bijdragen aan het integraal aanpakken van de maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan op het gebied van klimaat, energie, gezondheid, biodiversiteit en circulariteit.

Het Project Tergooi Ziekenhuis – Blaricum is interessant vanwege de gezondheidsbaten van groen voor in eerste instantie de dementerende ouderen, maar daarbij ook vanwege de baten voor het personeel, familie en andere bezoekers van de ziekenhuisafdeling. De vergroening is onderdeel van het wetenschappelijk onderzoek naar het welzijn en het functioneren van ouderen in het kader van het programma Groene Gezonde Ziekenhuizen, dat uitgevoerd wordt door Agnes van den Berg en Jolanda Maas.

Het handboek telt 256 pagina’s. Het project van Fhreja is te zien in het hoofdstuk ‘Zorg’ op pagina’s 41, 45, 46, in de overzichtelijke ‘Mindmap Zorg’ en op pagina 117 van hoofdstuk ‘Uitzicht en kleur’.

Klik hier om de handleiding digitaal te lezen. Wil je het op tafel doorbladeren? Laat het me dan weten, dan is de handleiding tegen kostprijs te bestellen.

Meer over het vergroenen van de ziekenhuisafdeling is hier te bekijken.