Herdenking sterfdag Vincent Van Gogh in tuin Fhreja

Herdenking sterfdag Vincent Van Gogh in tuin Fhreja
20 juli 2015 fhrejadeckers
Vincent Binnenste Buiten - Appeltern 13 Fhreja - Ontwerpbureau Groene Leefomgeving - Vincent van Gogh - tuin

Woensdag 29 juli is de dag dat Vincent van Gogh 125 jaar geleden, na een roerig leven vol van teleurstellingen, kunstzinnige uitspattingen, wanhoopsdaden en mentale schommelingen, is overleden. Om stil te staan bij deze dag geef ik doorlopend tussen 14.00 en 18.00 uur een diepgaande toelichting op zijn roerige leven, werk en brein in mijn Festivaltuin ‘Vincent Binnenste Buiten’ in de Tuinen van Appeltern.

Heel 2015 wordt de beroemde schilder die graag landschappen, planten, werkende mensen en alledaagse objecten schilderde internationaal geëerd. Nog steeds spreken zijn schilderijen tot onze verbeelding en is zijn werk een grote inspiratiebron voor vele mensen die met kunst, vormgeving of tuinen werkzaam zijn, zo ook voor mij. Mijn tuin ‘Vincent Binnenste Buiten’, een weergave van Vincents kleurige slaapkamer in het ‘Gele huis’ te Arles, sleept u mee in zijn leven en geeft daarbij onbekende details van zijn werk bloot.

U bent van harte uitgenodigd om onder het genot van een hapje en drankje te luisteren naar het verhaal over Vincents leven dat verbeeld is in de kunstzinnige tuin die nu vol in bloei staat.