Fhreja ontwerpt tuin voor Vincent van Gogh

Fhreja ontwerpt tuin voor Vincent van Gogh
2 februari 2015 fhrejadeckers
Vincent Binnenste Buiten - Appeltern 02 - Tuin - Sfeerbeeld - 3D - Vincent van Gogh - Fhreja - Ontwerpbureau Groene Leefomgeving

In 2015 wordt in binnen- en buitenland bijzondere aandacht geschonken aan het feit dat het precies 125 jaar geleden is dat Vincent van Gogh is overleden. De kunstenaar wordt groots geëerd om zijn inspiratievolle kunstwerken, ook in het tuininspiratiepark De Tuinen van Appeltern.

Door het schilderij ‘De slaapkamer’ uit 1888 als uitgangspunt te nemen voor de Festivaltuin ‘Vincent Binnenste Buiten’ wordt de tuinbezoeker een kijkje gegund in het roerige leven, werk en brein van de kunstenaar. Normaal is een slaapkamer erg privé, nu is dat het symbool om binnen te kijken bij Vincent. Maar niet zomaar kijken, de bezoeker wordt op de proef gesteld om zich ook letterlijk te verplaatsen in het leven van Vincent. Binnen de slaapkamermuren, uitgevoerd in wilgenstaken, zijn de meubels zo geplaatst dat de toeschouwer op zoek moet gaan naar zijn eigen juiste standplaats om het schilderij te zien zodat de compositie en het perspectief kloppen, de meubels zijn namelijk plat! Binnenin de kamer schildert Fhreja met kleurige planten zodat het schilderij met de kenmerkende penseelstreken tot leven gaat komen. Buiten de kamer worden schilderijen nagebootst met grasweides zoals Vincent deze eveneens heeft gemaakt.

Op 16 mei zal de nieuwe Festivaltuin officieel worden geopend in de Tuinen van Appeltern.