Vogels in je tuin

Vogels in je tuin
31 januari 2019 fhrejadeckers
2019-03-Vogels in je tuin - Fhreja - Ontwerpbureau Groene Leefomgeving

Vorig weekend was de tuinvogeltelling. Door de vogels te tellen word je meer bewust van het leven in je tuin. Ik hou van vogels in de tuin en voer ze dan ook bij met vetbollen, taartjes en af en toe een appel. Naast dat het voor onszelf aangenaam is om naar te kijken, staan er om het voor de vogels en andere dieren behaaglijk te maken; bomen, hagen, heesters en veel vaste planten. In de winter laat ik afgevallen blad en plantenresten ook in de border liggen.

En nóg zijn er verbeterpunten om vogels te lokken. Mussen of merels zie ik nagenoeg nooit in onze tuin. Dit komt mede door een virus, maar vogels zijn ook kieskeurig. Besdragende planten, zoals lijsterbes, meidoorn of hulst zouden een aanvulling kunnen zijn. Dit als voer maar ook als nestelplek. Ik zal nooit vergeten dat ik te grote stukken brood in de tuin had gegooid… dit trekt meeuwen aan… resultaat: veel witte vlekken op ons huis 🙂

Met deze tips kun jij ook meer vogels in je tuin krijgen. Met hun vrolijke gefluit kondigen ze het voorjaar aan. Heerlijk toch?!