Tuintrend 2018: natuur en comfort

Tuintrend 2018: natuur en comfort
11 januari 2018 fhrejadeckers
Tuintrend 2018 - Fhreja - Ontwerpbureau Groene Leefomgeving 07

Om je te inspireren worden aan het begin van ieder jaar de laatste trends gepresenteerd. Het is leuk om de ontwikkelingen door de jaren heen te zien, echter is het nu meer een voortborduursel op wat we eerder al zagen.

Je ziet steeds meer natuurlijke en milieuvriendelijke tuintrends maar ook sferen die sterk gericht zijn op het leefgenot. Denk daarbij aan een jacuzzi geïntegreerd in een plantenborder, relaxplek omringd met varens en zwerfkeien, overdekt terras met buitenkeuken, moestuin met kweekkas, zandbak onder een meerstammige heester, groene wanden met vaste planten of tuinhuis met Sedumdak. De beplanting is daarbij ingetogen en heeft een natuurlijk karakter, te denken aan de botanische sfeer die je nu in interieurs ziet. Het gaat dan om grove bladplanten, speelse grassoorten en planten met bescheiden kleuren.

 

Tuintrend 2018 - Fhreja - Ontwerpbureau Groene Leefomgeving 03
Tuintrend 2018 - Fhreja - Ontwerpbureau Groene Leefomgeving 06

We gaan back to basic met het (her-)gebruik van industriële materialen zoals steigerbuizen, natuursteen, grote betonplaten, robuuste houten palen, touwen, etc. het mag er allemaal wat grover en ambachtelijker maar desondanks ook behaaglijk en gezellig uitzien. De verharding is niet meer alleen waalformaat met 60x60tegels, maar langwerpige of bijzonder gevormde tegels die mooi combineren met kiezelsteentjes.

 

Tuintrend 2018 - Fhreja - Ontwerpbureau Groene Leefomgeving 05

 

Het wil echter niet zeggen dat je klakkeloos met trends mee moet gaan. Ik adviseer je jouw favoriete ideeën eruit te halen en daarmee je persoonlijke tuin vorm te geven, dan weet je zeker dat je jaren zal genieten van een duurzame en tijdloze tuin. Het volgen van een tuinontwerp workshop helpt je in de realisatie van jouw droomtuin. Best fijn om tijdens de gure winterdagen te dromen over een nieuwe zomerse tuin, toch?

 

Tuintrend 2018 - Fhreja - Ontwerpbureau Groene Leefomgeving 02
Tuintrend 2018 - Fhreja - Ontwerpbureau Groene Leefomgeving 01