Fotowedstrijd – Tuinenfestival blaast Vincent nieuw leven in!

Fotowedstrijd – Tuinenfestival blaast Vincent nieuw leven in!
28 maart 2016 fhrejadeckers
Fotowedstrijd Appeltern Vincent van Gogh - Fhreja Ontwerpbureau Groene Leefomgeving

Het Appeltern Tuinenfestival ‘Een tuin voor Vincent’ organiseert een fotowedstrijd en wil hiermee de creativiteit van Vincent van Gogh, ook na het 125e sterfjaar, voort laten leven. Welke fotograaf kan laten zien hoe inspirerend, verrassend en bijzonder een tuin kan zijn?!

Omdat het in 2015 precies 125 jaar geleden was dat Vincent van Gogh is overleden zijn er tien Festivaltuinen met het thema ‘Een tuin voor Vincent’ in de Tuinen van Appeltern aangelegd. De kunstenaar heeft ons niet alleen leren kijken naar de wereld, op zijn expressionistische manier, maar heeft in zijn kunst de bloemen, de tuinen en het landschap als grote thema’s gebruikt. Iedere tuinontwerper van het Festival heeft zijn eigen verwondering over Vincent als onderwerp genomen waardoor er een boeiende mix van inspirerende tuinen is ontstaan; gebaseerd op het werk van Vincent Van Gogh, maar ook over de mens Vincent, die zo van tuinen hield.

De kunst voor de fotografen wordt het om de gedachtegang van één van de tien Festivaltuinen op een bijzondere wijze weer te geven in een serie van drie foto’s met de onderwerpen ‘Inspiratie’, ‘Verhaal’ en ‘Kleur’. Daarbij is het de uitdaging om niet alleen de denkwereld van de tuinontwerper te verbeelden, maar het ontwerp ook op zo’n manier vast te leggen die nog niemand eerder gezien heeft.

De winnaars worden geselecteerd door een deskundige vakjury op het gebied van fotografie en tuin- en landschapsarchitectuur. De uitslag zal bekend worden gemaakt op 29 juli 2016 in de Tuinen van Appeltern, de sterfdatum van Vincent van Gogh.

Wilt u zich aanmelden? Dat kan door uw gegevens in te vullen op de volgende pagina: http://www.appeltern.nl/nl/fotowedstrijd_2015/

Na aanmelding zal verdere informatie en het wedstrijdreglement toegezonden worden. Deelnemen kan tot 1 juli 2016. In deze periode is het mogelijk om twee keer gratis De Tuinen van Appeltern te betreden om foto’s te maken.