Nieuw begin, nieuwe kansen

Nieuw begin, nieuwe kansen
1 januari 2019 fhrejadeckers
2019-01-Nieuw begin, nieuwe kansen - Fhreja - Ontwerpbureau Groene Leefomgeving

Ik hou van symboliek en woordspelingen. Een nieuw jaar, een nieuw begin. Wat betekent dat voor tuinieren? Aan het begin van het jaar (volgens de traditie is het de bedoeling met Driekoningen op 6 januari) gaat de kerstboom het huis uit, de boom die zorgt voor extra licht in huis met de symboliek van hoop en leven.

In januari is de tuin in rust, het is geen goede periode voor plantwerk, mits je je kerstboom (met kluit) een tweede leven wilt geven! Januari is wel een goed moment om na te denken over verlichting in de tuin, ook als de kerstverlichting weg is kun je dan in donkere tijden van het uitzicht in de tuin genieten; licht verblijdt het leven.

Aan het begin van het jaar zijn ook de bekende tuinbeurzen die de trends voor het nieuwe jaar laten zien. Alles om de consument weer fris in het groen te zetten en voornemens tot uitvoering te laten brengen. Wellicht zit je al jaren tegen die rommelige tuin aan te kijken en ga je nu echt daar structuur in brengen om nog deze zomer van een relaxte plek te kunnen genieten?!