Lentekriebels

Lentekriebels
29 maart 2018 fhrejadeckers
Lentekriebels met zomerbollen Nerine - Fhreja - Ontwerpbureau Groene Leefomgeving

Heb jij ook zo’n zin in de Lente? We hebben er even aan kunnen ruiken, maar het echte lenteweer laat lang op zich wachten. De natuur is geduldig. Omdat wij niet kunnen wachten halen we de natuur met Pasen naar binnen, de symboliek van het nieuwe begin. Het is veel geel wat we dan zien. Zowel in papieren kuikentjes als in de narcissen! Geel is bij velen geen favoriete kleur ondanks dat het voor een zonnige sfeer zorgt. Bovendien zorgt geel voor een mooi contrast met blauw en paars, het zijn niet voor niets complementaire kleuren. Hier kun je in een beplantingsplan gewaagde combinaties mee maken.

Als je goed kijkt zie je al het frisse groen verschijnen; sprietjes in het gazon, jonge scheuten van vaste planten, de bloemkleur van hyacinten, bloesemknoppen van Prunus of Magnolia en steeds meer uitlopende planten. Dat is genieten van de eerste voortekenen van al het moois dat de tuin de komende tijd te bieden heeft.

Ben je vergeten bloembollen te planten? Dan kun je nu in de herkansing met zomerbollen. Denk aan de prachtige Dahlia’s en Gladiolen die helemaal terug zijn van weggeweest, maar ook aan de minder bekende Nerine (kliplelie, zie foto), Tulbaghia (Kaapse knoflook) en Eremurus (naald van Cleopatra). Deze staan net als wij graag in het zonnetje. Veel plezier in je Lentetuin!