Bloembollen de grond uit kijken

Bloembollen de grond uit kijken
26 januari 2015 fhrejadeckers
Blog - Week 5 - 2015 - Bloembollen de grond uit kijken - Sneeuwklokje - Fhreja - Ontwerpbureau Groene Leefomgeving

Het is best een uitdaging om iedere week een nieuw weetje te delen, vooral in een tijd waarin de natuur een beetje stil staat. We zitten met smacht te wachten op het groen en de kleuren die binnenkort weer moeten gaan uitschieten.

Mijn sneeuwklokjes hebben weer de aandacht! Ik kijk de bollen gewoon de grond uit! Het eerste sneeuwklokje (Galanthus nivalis) heeft haar kopje al boven het maaiveld uitgestoken! Snowdrop in het Engels, wat toepasselijk dat dit sneeuwklokje dan ook onder de druppels zit (helaas geen sneeuwdruppels). Je kan goed zien hoe het kopje uit het vlies groeit en binnenkort aan de top van het stengeltje zal hangen.

Dit bolletje heeft me niet veel gekost, maar in Engeland worden zelfs bolletjes verkocht voor £ 100,- per stuk! Het is gewoon een sneeuwklokjesmanie in plaats van tulpenmanie… de duurste ooit verkocht was de Galanthus woronowii ‘Elizabeth Harrison’ voor maar liefst £ 725,- Dit is wel een unieke opvallende variëteit met een goudgele bloemkelk en gele markeringen op de drie kleinste bloemblaadjes. Wat een liefhebberij, dan kijk je de bollen zeker de grond uit!