Landelijke tuin – Geffen

Landelijke tuin - Geffen - Fhreja - Ontwerpbureau Groene Leefomgeving 13
Landelijke tuin - Geffen - Fhreja - Ontwerpbureau Groene Leefomgeving 14
Landelijke tuin - Geffen - Fhreja - Ontwerpbureau Groene Leefomgeving 11
Landelijke tuin - Geffen - Fhreja - Ontwerpbureau Groene Leefomgeving 15
Landelijke tuin - Geffen - Fhreja - Ontwerpbureau Groene Leefomgeving 09

Bij deze landelijke woning met moderne architectuurinvloeden mocht een tuin met strakke lijnen komen. De woning heeft aan de voorkant drie zuilbomen gekregen die de lijnvoering van de woning nog meer benadrukken. De erfafscheiding wijkt af van de gebruikelijke haag doordat beplanting rondom een langgerekte cortenstalen bak zorgt voor afscherming. De lijnvoering van de bak loopt over het pad door in de gestucte wand die afgewerkt is met houten planken.

Vanwege de grote glaspartijen zijn er door middel van bomen en bloemenborders accenten gelegd op de zichtlijnen van binnen naar buiten. Het terras aan de woning wordt met een klinkerpad verbonden met het overdekte terras, een bloemenborder schermt de auto’s af, op een raster gezette bomen verbinden de gehele tuin en vergroenen de oprit.
De lievelingskleur ‘rood’ speelt een hoofdrol in de bloemenpracht. Vaste planten zijn gecombineerd met siergrassen. Dit resulteert in een tuin die heel het jaar door verrast! Tot ver in het najaar bloeien de bloemen en in de winter zorgen de zaaddozen en graspluimen nog steeds voor levendigheid. Dit geeft een fijne tuinbeleving, je kan echt genieten van de Indian Summer. Daarbij is deze tuin ook goed voor de vogels en insecten die hier voedsel en beschutting vinden.