Waterlelie

Waterlelie
29 juni 2015 fhrejadeckers
2015 Weetje 27 Fhreja - Ontwerpbureau Groene Leefomgeving - Waterlelie

Met deze hitte zou iedereen wel een waterlelie willen zijn toch? Lekker heel de dag in het water liggen zonder te verrimpelen en je schoonheid te verliezen! Ik geloof dat veel planten buiten de vijver nu ook wel dichterbij of zelfs in het water zouden willen staan!

Wat is deze koningin onder de waterplanten, Nymphaea ‘Kew’s Stowaway Blues’, prachtig. En blauw is ook nog eens een koele, kalmerende kleur! Dus helemaal goed in deze warme dagen. Deze tropische waterlelie heb ik gezien in Kew Gardens. Zijn ze niet schilderachtig? Monet wist het wel.

De bloem opent zijn bloemen in de morgen en sluit ze tegen het einde van de middag waarna ze onder gaan. Door haar weelderige groeikracht was ze het symbool van leven en van de vruchtbaarheid van de aarde. Ze was ook het symbool van de zon, oprijzende te midden van de golven van de oceaan. Het ronde blad stelt de beweging van het intellect voor en vermogen om schoon uit te groeien boven de modder waarin het groeit. Het geeft een overheersing van goddelijke wijsheid weer, symboliseert schoonheid, gratie en goddelijkheid.