Officiële onthulling Ontmoetingsbank

Officiële onthulling Ontmoetingsbank
11 juni 2017 fhrejadeckers
Ontmoetingsbank - Ammerzoden 01 - Fhreja - Ontwerpbureau Groene Leefomgeving
Woensdag 31 mei, was er in de Ontmoetingstuin een feestje met een gouden randje: De officiële onthulling van de Ontmoetingsbank en 2 andere objecten!

Het idee van de ontmoetingsbank is bedacht door Conny​ van den Hoek en Fhreja – Ontwerpbureau Groene Leefomgeving​. Ik heb het gezamenlijke idee verder uitgewerkt tot ontwerp detailniveau en project- en uitvoeruitingsbegeleiding verricht.
We hebben hulp gehad bij de verdere technische uitwerking van CM3 Custom-made. Het onderstel van de bank is gemaakt door Van Dijk Inpijn, volgens een sociale offerte, Steigerhout Ammerzoden​ leverde het hout, LBS – Leon Bouw Support -​ en Bart Vugts​ hielpen als aannemers bij de plaatsing en bevestiging van de planken en de vrijwilligers van de tuin: Mia​, Joop​, Johan, Anas, Mahmod, Gerrit, Conny en Fhreja hebben meegeholpen met de voorbereiding en plaatsing. Ook bedanken we de vrijwilligers die tijdens NLdoet​ al hebben geholpen met de planken.
De onthulling werd verricht door wethouder Sørensen van Gemeente Maasdriel​, Guido van Bruchem​ van restaurant Het Eethuys​, Elina Eker van het Zonnelied, BrabantZorg en Frank van Beers en Caroline Mulder van Cello​ met hulp van bewoner Jo.

Ontmoetingsbank - Ammerzoden 03 - Fhreja - Ontwerpbureau Groene Leefomgeving   Ontmoetingsbank - Ammerzoden 04 - Fhreja - Ontwerpbureau Groene Leefomgeving
Buurtbewoner en kunstenaar Frik van Mil heeft speciaal voor de tuin een kunstwerk gemaakt met Zonnebloemen, zodat heel het jaar door er bloemen zullen zijn. Samen hebben we een plaatsje gezocht in de bloemenweide, waar echte zonnebloemen, siergrassen en andere kleurige bloemen het kunstwerk zullen gaan omarmen.
Ontmoetingsbank - Ammerzoden 07 - Fhreja - Ontwerpbureau Groene Leefomgeving   Ontmoetingsbank - Ammerzoden 08 - Fhreja - Ontwerpbureau Groene Leefomgeving
Bij de pluktuin was een insectenhotel ter educatie gewenst, o.a. in Neerijnen en de tuinen van Appeltern zijn voorbeelden als inspiratiebron gezien. Joop van den Bogert heeft deze als vrijwilliger van de tuin gemaakt. Het zaadmengsel rondom het insectenhotel zal insecten trekken voor bevruchting van de groenten, fruitbomen en struiken. En zo een bijdrage leveren aan de instandhouding van de bijen.
Ontmoetingsbank - Ammerzoden 09 - Fhreja - Ontwerpbureau Groene Leefomgeving  Ontmoetingsbank - Ammerzoden 02 - Fhreja - Ontwerpbureau Groene Leefomgeving
Na de onthullingen van deze bijzondere werken zijn we door de moestuin teruggelopen naar de ontmoetingsbank en hebben we koffie met taart gegeten met de vrolijke muzieknoten van het Seniorenorkest op de achtergrond. De taart is gemaakt van de opbrengst uit de moestuin met dank aan Helene Joosten en Mia Jacobs.
Lees hier meer over het ontwerp.